Udruga Hrvatske Autoškole
Gdje se nalazite:   Početna Novosti "SIGURNOST CESTOVNOG PROMETA - PREVENCIJA I NADZOR U FUNKCIJI SMANJENJA PROMETNIH NESREĆA"

"SIGURNOST CESTOVNOG PROMETA - PREVENCIJA I NADZOR U FUNKCIJI SMANJENJA PROMETNIH NESREĆA"

10.04.2019. // 20:16

Kliknite za veću fotografijuPoštovani gospodine Vidaković, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na konferenciju “Sigurnost cestovnog prometa” – Prevencija i nadzor u funkciji smanjenja prometnih nesreća, u organizaciji Jutarnjeg lista koja će se održati 16. travnja 2019.

Poštovani gospodine Vidaković,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na konferenciju “Sigurnost cestovnog prometa” – Prevencija i nadzor u funkciji smanjenja prometnih nesreća, u organizaciji Jutarnjeg lista koja će se održati 16. travnja 2019.
od 10 do 13,30 sati u hotelu Esplanade Zagreb (Smaragdna dvorana).
Ovogodišnja konferencija održava se nakon što je Vlada RH usvojila izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Iako su u fokusu javnosti znatno povećane novčane kazne i represivne mjere, MUP ističe 
kako je represija u funkciji prevencije i sigurnosti velike većine sudionika prometu, usmjerena prije svega na one koji učestalo i drastično krše prometne propise i ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu.

Iako se i kaznama može utjecati na ponašanje svih sudionika u prometu, prvenstveni cilj i ovogodišnje konferencije je senzibilizirati javnost na važnost sigurnosti prometa na cestama i raspraviti što možemo učniti da poboljšamo sigurnost cestovnog prometa.

Sigurnost prometa kompleksno je područje koje nije samo u fokusu javnosti nakon teških nesreća i tragedija, već je tema koja je bitna za hrvatsko društvo.

Konferencija će okupiti najkompetentnije osobe iz struke koje će raspravljati o ovoj temi kao i brojne sudionike iz hrvatskih gospodarskih i političkih institucija.

Istaknuli bismo neke od govornika:

• Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova

• Oleg Butković, ministar prometa

• prof. Tomislav Josip Mlinarić, dekan Fakulteta prometnih znanosti

• Josip Mataija, Služba za sigurnost cestovnog prometa

• mr. sc. Goran Pejić, pomoćnik Uprave za tehničke poslove CVH

• mr. Ljiljana Mikuš, dopredsjednica Hrvatskog psihološkog društva

Nakon uvodnih prezentacija, u okviru konferencije održat će se i panel-rasprava na kojoj će sudjelovati

Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta; prof. Tomislav Josip Mlinarić, dekan Fakulteta prometnih znanosti; Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a; prof. dr. sc. Zdravko Peran, ekspert za cestovne prometne nesreće te sutkinja Općinskog suda u Čakovcu Nataša Miletić.

Moderatori konferencije su Tončica Čeljuska (HRT) i Dušan Miljuš (Jutarnji list).

Nadamo se da ćete biti u mogućnosti prihvatiti naš poziv te nam se pridružiti na ovom poslovnom skupu.

S poštovanjem,

Goran Ogurlić

glavni urednik Jutarnjega lista